Carburateur afgesteld en schokdempers achter vervangen

Uit onderzoek van JP van Caprimasters bleek dat de voetplaat van de nieuwe Solex 38EEIT carburateur krom te zijn. Hierdoor werd er valse lucht aangezogen. Daardoor liep de motor slecht en was niet af te stellen.
Omdat de motor warm was wilde hij de carburateur er niet af te halen om te voorkomen dat de voet nog krommer zou trekken. Dus bij thuiskomst de carburateur er afgeschroefd en meteen opgestuurd.
Donderdag 10 augustus heb ik deze weer gemonteerd en zo goed mogelijk afgesteld. In Zonhoven (B) heeft JP de carburateur goed afgesteld met warme motor.

AVO achter dempers met versterkte veren en 1" verlaging
Instelbare AVO schokdempers met versterkte veren en 1″ verlaging.

Inmiddels waren ook de bussen voor de achter schokdempers binnen en heb ik de dempers ook gemonteerd. De wegligging is er erg van verbeterd.
Ik moest voor het plaatsen van de schokdempers speciale busjes laten draaien, omdat de bevestigingspunten op de Argentijnse achteras dikker zijn dan van een Europese Taunus.

Vervolgens heb ik de Taunus gewassen. En dat weer voor het eerst na 17 jaar! Daarna heb ik de imperial met dakkoffer op de Taunus bevestigd en is de auto klaar voor de rit naar België.